Ecobuildings kiest architect KCAP voor ontwikkeling gebouw binne

Ecobuildings, een samenwerkingsverband van Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren, Inno Hofdijk en Ecofys, heeft architectenbureau KCAP uit Rotterdam gekozen voor haar kantoorontwikkeling in Nieuwegein. Deze keuze is in nauwe samenwerking met de gemeente tot stand gekomen en maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de binnenstad van Nieuwegein.

Het kantoorgebouw, in de hoek Zuidstedeweg en Hollandse IJssel, wordt circa 28000 m2 groot en circa 70 m hoog. Bij het ontwerp van het gebouw zullen geavanceerde energie besparende maatregelen worden opgenomen, waarbij tevens op intelligente wijze gebruik zal worden gemaakt van duurzame energietoepassingen en hoogwaardige materialen. Het gebouw zal voldoen aan een hoog duurzaam ambitieniveau en zal een vrijwel neutrale energiehuishouding gaan voeren.

KCAP is naast architect, ook in belangrijke mate ingevoerd in grootschalige stedenbouwkundige ontwikkelingen in binnen en buitenland. Het bureau is onder andere betrokken bij ontwikkelingen in Hamburg Holzhafen, Rotterdam Wijnhaven, Amsterdam eilanden Borneo en Java.Naar verwachting zal Ecobuildings begin 2004 starten met de bouw van het 70 meter hoge gebouw aan de rand van het nieuwe stadscentrum van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk